Direct informatie nodig?

Timmerfabriek

Home 9 Timmerfabriek

Op deze pagina willen we u een beeld geven van hoe een productieproces verloopt

Geavanceerde houtbewerkingsmachine

Het bewerken van het hout dat we gebruiken voor een opdracht begint met het afkorten en vierzijdig schaven ervan. Met behulp van deze geavanceerde houtbewerkingsmachines bereiken we gegarandeerd een optimaal resultaat. Het op maat gezaagde en geschaafde hout krijgt vervolgens een barcode. Deze barcode wordt gedurende het hele productieproces gebruikt.

Aan de code zijn alle relevante gegevens gekoppeld, zoals maatvoering, profilering, verbinding, merk, klant en project. De beide kopse verbindingen en de langsprofileringen worden automatisch volgens de ingevoerde specificaties gemaakt. Dan volgen de laatste bewerkingen op de CNC-freesmachine.

CNC-freesmachine

De scharniersparingen, sluitkommen, schroefgaatjes en alle soorten sluitingen worden hier ingefreesd. Dit gebeurt met de hoogste nauwkeurigheid, zodat het hang- en sluitwerk straks goed functioneert. Alle losse onderdelen komen samen bij het zogenaamde opsluiten. De kozijnen, ramen en deuren worden onder de vereiste druk met hoogwaardige lijmen in elkaar gezet. De ramen en deuren worden pasgemaakt en omgefreesd, waarna de producten klaar zijn om gespoten te worden.

 

Geavanceerde houtbewerkingsmachine

CNC-freesmachine

Spuiterij

Afmontage

Spuiterij

De producten worden in de spuiterij voorzien van twee lagen verf. Hiervoor gebruiken we een hoogwaardige, watergedragen verfsoort. Wij hebben al 25 jaar ervaring met dit type verf. Na de juiste doordroging kunnen de producten afgemonteerd worden.

Afmontage

In de afmontage brengen wij al het hang- en sluitwerk op de kozijnen aan. De ramen en deuren worden in het kozijn gehangen. Daarna voeren we de eindcontrole uit. De kozijnen worden vervolgens gemerkt en kunnen de opslag in, of kunnen op transport.
Wij hebben zelf een grote opslagruimte, waardoor de kozijnen bij vertragingen in de bouw bij ons kunnen blijven staan.